Welkom


Welkom op de Chirurgendagen 2019: ECHT Heelkunde

Geachte leden van de NVvH!

In 2019 staan de chirurgendagen in het teken van ECHT Heelkunde. ECHT Heelkunde vóór en over ECHTE chirurgen. Als ECHTE chirurgen staan ons uitdagingen en kansen te wachten vanuit Hoofdlijnenakkoord en maatschappelijke vraagstukken. ECHTE chirurgen nemen hierin de regie, zoals ECHTE chirurgen in complexe patiëntenzorg gewend zijn.

Als ECHTE chirurgen krijgen wij te maken met vragen rondom zinnige, betaalbare en passende zorg. In tijden van vergrijzing staan wij voor levenseinde vragen in de heelkundige zorg. Hoe ver gaat de behandeling van de oudere patiënt? Welke behandeling is gepast en betaalbaar? Wat is ethisch?

ECHT Heelkunde betekent dat wij als professionals oog blijven houden voor de algemene heelkunde en daadwerkelijk verantwoordelijkheid hierin nemen. Hoe wordt een brede heelkundige basis verworven en behouden? Aan de andere kant verlangen patiënten van chirurgen specialistische kennis op het vakgebied.  

ECHT Heelkunde en veilige zorg betekent ook dat ECHTE chirurgen ECHT fit zijn. Fit om het prachtige vak van een ECHTE chirurg uit te voeren. Veilige zorg betekent zorg voor fitte collegae en het ondersteunen van een veilig werkklimaat voor jong en oud, man of vrouw.

ECHT Heelkunde gaat over nieuwe ontwikkelingen, innovatie en de mogelijkheden rondom ‘ big data’. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de korte en lange termijn, ook in de zorg. Het is een belangrijk thema voor iedereen en de volgende generatie (chirurgen). Kortom, genoeg uitdagingen in ECHT Heelkunde - ANNO 2024 voor ECHTE chirurgen.

CHIRURGENDAGEN
ECHT Heelkunde - ANNO 2024 – Fit to Perform, zinnige zorg, betaalbaarheid en ethiek

Om de thematiek goed voor het voetlicht te kunnen brengen heeft de Congrescommissie zich ingespannen voor beide congressen de beste sprekers te selecteren en een inhoudelijk zeer sterk programma samen te stellen. De commissie rekent op druk bezochte en mooie congresdagen!

Het Cabaret wordt dit jaar verzorgd door regio Utrecht en belooft fantastisch te worden, mis dit niet!

We wensen u veel mooie ontmoetingen en een leerzaam congres en een geweldig feest toe in de Koningshof!

Namens de Congrescommissie,
Jennifer Schreinemakers